LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROGRAMI HAYATA GEÇİYOR

LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROGRAMI HAYATA GEÇİYOR

25.11.2022 800

LİSELERDE BİLİM UYGULAMALARI PROGRAMI HAYATA GEÇİYOR
Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı okullardaki öğrencilerde; bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika vb. alanlarda farkındalığın oluşturulması ve bilimsel düşünme, araştırma yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme, sunum yapma gibi akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerin geliştirilmesi amacıyla "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" Bakanlığımız tarafından hayata geçiriliyor.
Program kapsamında pilot il olarak seçilen yedi ilden biri olan ilimizin yürütme kurulu toplantısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim biriminden sorumlu şube müdürü Ömer Faruk GÜNEŞ başkanlığında ilçe milli eğitim şube müdürleri ve koordinatör okul müdürlerinin katılımı ile okulumuzda yapıldı.
Okul Müdürümüz Abdullah TURHAN toplantıya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Toplantıda alınan kararlar sonucunda fen bilimleri, matematik ve teknoloji alanlarında okulumuz, sosyal bilimler alanında ise Esentepe Anadolu Lisesi koordinatör okul seçildi. okulumuz fen bilimleri, matematik ve teknoloji alanında bilimsel toplantı konusu olarak "Gelecek Bilim", "Dijitalleşme ve Eğitim" temalarının il genelinde koordinatörlüğünü yürütecek. Programın çalışma takvimine göre okulların kendi bünyesindeki bilimsel toplantılar Aralık-Şubat döneminde; il geneli bilimsel toplantılar (konferans, panel, seminer, sempozyum, forum vb.) ise Nisan-Mayıs döneminde yapılacak.
Yapılan bilimsel toplantıların sonuçları "Bilim Her Yerde" faaliyetleri kapsamında uygun olan kamu ortak alanlarında halka duyurulacak ve sunulacak, Bilimsel toplantılara ait tüm dokümanların (bildiri, poster, kitapçık vb. belgeler) derlenerek (e-kitap) elektronik ortamda yayımlanacaktır."

25-11-202225-11-2022