51. TÜBİTAK LİSELER ARASI PROJE YARIŞMASINDA BÜYÜK BAŞARI!!!

10.07.2020 681

51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finalinde, "B.A.K. (Bebekleri Anlamak Kolay)" isimli Yapay Zeka temalı projemiz bölgede 1450 proje içerisinde Fizik alanında Bölge Birincisi olup Türkiye Finalinde ilimizi okulumuzu temsil etmeye hak kazanmıştı.

Yarışmanın Türkiye Finalinde Proje öğrencilerimiz Fatmanur ÖZER ile Miray ÖZER, Coşkun POLAT danışmanlığında TÜBİTAK Başkanlık Binasında proje sunumlarını gerçekleştirdiler.

51. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması TÜRKİYE Finalinde, "B.A.K. (Bebekleri Anlamak Kolay)" isimli Yapay Zeka temalı projemiz TÜRKYE ÜÇÜNCÜSÜ olmuştur. İlimiz adına bir ilk olan bu başarı ilimizi ve okulumuzu gururlandırmıştır.

Bu yıl yarışmaya 3.004 farklı okuldan 23.528 öğrencinin hazırladığı 15.273 proje başvurusu alınmıştır. Proje başvurularının 12 bölge merkezinde ön değerlendirmesi yapılmış ve ön değerlendirmeyi geçen 1.450 projenin sahibi öğrenciler, 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katılmıştır. Bölge sergilerinde finalist olarak belirlenen 216 proje, 6-8 Temmuz 2020 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak final değerlendirmesine alınmıştır.

Yarışmanın final sergisinin ve ödül töreninin, Ekim ayı içerisinde yapılması planlanmaktadır.

Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimiz Fatmanur ÖZER ve Miray ÖZER ile danışman öğretmenimiz Coşkun POLAT'a teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

10-07-2020