GREEN REPORTERS

Koordinatör Okul: Adıyaman Fen Lisesi

Ortak Okul: grup Scolar Industrial Energetic

Romanya İle Yürüttüğümüz Proje Kapsamında Yapılan Çalışmalar

Ø İki taraflı yürütülen projeye okulumuzdan 20 öğrenci, 6 öğretmen Romanya'dan ise 22 öğrenci, 6 öğretmen katılmıştır. ROMANYALI RĞRENCİLER OKULUMUZDAROMANYALI RĞRENCİLER OKULUMUZDA  Romanyada Mayıs 2013Romanyada Mayıs 2013

Romayaya yapılan ziyaretten önce her iki ülkenin öğrenci ve öğretmenlerinin tanıtıldığı kataloglar hazırlandı. Böylece okul ziyaretinden önce öğrenci ve öğretmenler birbirlerini tanıma fırsatı buldular.

Adıyaman Fen Lisesi, Türkiye

LiceulTehnologic Turceni, Romania

Tüm öğrenci ve öğretmenlerin ortaklaşa çalışmalarıyla Çevre konulu Türkçe, İngilizce ve Romence sözlük oluşturuldu.

Sözlük-Calendar

4 sayı çıkarılması planlanan 'Green Reporters' isimli derginin ilk sayısı çıkarıldı.

Green Reporters-1 Dergi-Magazine

Ø2013 Mayıs ayında okulumuz öğrenci ve öğretmenleri Romanya'nın Turceni kasabasındaki 'Liceul Tehnologic Turceni' okulunu ziyaret ettiler. Okul ziyareti 10 gün sürdü ve ziyaret esnasında proje ilgili çalışmaların yanısıra kültürel ve tarihi mekanlara geziler düzenlendi.

Romanyada Mayıs 2013 Romanyada Mayıs 2013 Romanyada Mayıs 2013 Romanyada Mayıs 2013 Romanyada Mayıs 2013 Romanyada Mayıs 2013 Romanyada Mayıs 2013 Romanyada Mayıs 2013 Romanyada Mayıs 2013

ØRomanya'ya yapılan ziyarette her iki okulun öğrencileri birbirlerini ve farklı kültürleri tanımanın mutluluğunu yaşadılar.

ØZiyaretten sonra dergimizin 2. sayısı Edebiyat öğretmenimiz Ahmet Göksu'nun rehberliğinde öğrenciler tarafından çıkarıldı.

Green Reporters -2 Dergi - Magazine

Ø2013 Ekim ayında Romanyalı öğrenci ve öğretmenler okulumuzu ziyaret ettiler ve ilimiz içerisinde ve çevresinde kültürel ve tarihi yerleri gezdiler.

ØOkulumuz velileri 10 günlük ziyaret boyunca Romanyalı öğrencileri en güzel şekilde ağırladılar.

ØProje kapsamında Adıyaman, Türkiye ve Turceni, Romanya temalı 2014 takvimi basıldı.

Green Repoerters Calendar - Sözlük

Ø2014 Şubat ayı içerisinde dergimizin 3. sayısı çıktı.

Green Reporters - 3 Dergi - Magazine

Ø2014 Temmuz ayında son bulacak projemiz çalışmaları arasında 'Green Reporter' isimli dergimizin son sayısı çıktı.

Okulumuzda, projedeki çalışmaların yansıtalacağı sergi yapıldı ve proje web sitemiz aktif hale getirildi.