TEKNOFEST BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

TEKNOFEST BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Bu yıl 6.sı düzenlenecek olan Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in tanıtım ve bilgilendirme toplantısı okulumuzda yapıldı.

08.11.2022 646

Bu yıl 6.sı düzenlenecek olan Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in tanıtım ve bilgilendirme toplantısı okulumuzda yapıldı.

Okul Müdürümüz Abdullah TURHAN, Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Coşkun POLAT ve öğrencilerimizin katıldığı toplantıda Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Adıyaman İl Sorumlusu Muhammed Furkan KARACA TEKNOFEST yarışmaları ile ilgili bir sunum yaptı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan okul müdürümüz Abdullah TURHAN "ülkemizde milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'e okul olarak geçmiş yıllarda başvurular yaparak önemli başarılar elde ettiklerini bu yıl da bu başvuruların ve başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla belirli bir bilgi birikimi elde ettik. Bu toplantı ile birlikte hazırlıklarımızı daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Adıyaman İl Sorumlusu Muhammed Furkan KARACA " Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, Türkiye'de millî teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok paydaş kuruluşun desteği ile düzenleniyor. İlk olarak 2018 yılında gerçekleştirilen festival ile teknolojiye olan ilginin arttırılması ve Türkiye'nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturması hedefleniyor. Dünyanın en büyük teknoloji festivali ve yarışma organizasyonu olan TEKNOFEST'in büyük finali, bu yıl 30 Nisan - 6 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenecek." Bizler bu yarışmalara katılacak olan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Bugün bu yarışmalarla ilgili sizleri bilgilendirmek için toplanmış bulunmaktayız." dedi.

Toplantı Muhammed Furkan KARACA'nın "TEKNOFEST 2023 Teknoloji Yarışmaları Başvuruları" hakkında yaptığı sunum ve sonrasındaki soru cevap bölümüyle sona erdi.08-11-202208-11-2022